kaars kaarsen geurkaars geurkaarsen interieur decoratie felika

Waarom zijn we fan van geurkaarsen?

Geurkaarsen zijn een easy manier om een sfeer van rust en ontspanning in huis te creëren. Na een drukke werkdag zoeken we dit toch wel allemaal? Ze zijn te vinden in een breed scala aan geuren, van zoet en bloemig tot kruidig en houtachtig, en zijn een aangename toevoeging zijn aan elk interieur. Voor ieder wat wils dus. Maar wat zijn geurkaarsen precies, en hoe kun je ze veilig gebruiken? 

Geurkaars Bel Midnight Deluxe Sapphire Amber Tea Glas Zwart/Goud Large-55h

Geurkaars Bel Midnight Deluxe Sapphire Amber Tea Glas Zwart/Goud Large-55h


Wat zijn geurkaarsen?

Geurkaarsen zijn kaarsen gemaakt van was, die essentiële oliën bevatten die de geur afgeven wanneer de kaars brandt. Er zijn verschillende soorten geurkaarsen op de markt, zoals kaarsen gemaakt van paraffine, soja, bijenwas of een combinatie hiervan. Paraffinekaarsen zijn gemaakt van ruwe olie, terwijl sojakaarsen gemaakt zijn van sojabonenolie. Bijenwaskaarsen zijn gemaakt van bijenwas en zijn meestal duurder dan andere soorten kaarsen. Wist je trouwens dat de meeste kaarsen bij Felika gemaakt zijn uit paraffine?

Wat zijn de no-brainers voor een veilig gebruik?

Het branden van geurkaarsen kan een aangename en ontspannende activiteit zijn. Zorg er zeker voor dat je kaarsen op een stabiele, hittebestendige oppervlak plaatst, en houd ze uit de buurt van brandbare materialen. Zorg er ook voor dat je kaarsen op een afstand houdt van kinderen en huisdieren. Gebruik ook altijd een kaarsenhouder.

Kaarsen Kaars Kaarshouder Kaarshouders Decoratie Interieur

Kaarshouder Cilinder Metaal/Glas Goud Large

Hoe maak je je eigen geurkaarsen?

Geurkaarsen zijn ook een populaire cadeau optie, omdat ze gemakkelijk te verkrijgen zijn en in een breed scala aan geuren en kleuren. Maar je kunt ook geurkaarsen maken door was te kopen en essentiële oliën toe te voegen. Dit kan een leuke en creatieve activiteit zijn, en het geeft je de vrijheid om je eigen unieke geuren te creëren. Er zijn veel tutorials op het internet te vinden over hoe je geurkaarsen kunt maken, dus als je het leuk vindt om dingen zelf te maken, is dit misschien wel iets voor jou.

Geurkaarsen zijn dus de ideale 'need to have' in elke woonkamer.

Ben je op zoek naar specifieke zaken om jouw kindje zijn/haar kamer op te fleuren maar heb je niet meteen je zin gevonden? Aarzel dan niet om onze te contacteren via FacebookInstagram of ons contactformulier. 

 Because your favorite home , is our favorite design!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.